У Києві відбулась триатлонна серія спортивних змагань

27.07.2021

У травні – липні 2021 року в Києві відбулась триатлонна серія масових спортивних змагань. Ініціатором проведення заходів виступила громадська організація «Бігова Україна».

  • 23 травня відбувся «Спринт Триатлон Кубок Києва 2021», учасникам якого необхідно було проплисти 750 м у Дніпрі, проїхати 20 км на велосипеді та пробігти 5 км вулицями столиці.
  • 4 липня пройшли змагання «Олімпік Триатлон Кубок Києва 2021», умовами яких передбачено етап плавання (1 500 м), етап велогонки (40 км) та етап бігу (10 км).
  • 25 липня в рамках дистанції «70.3 Триатлон Кубок Києва 2021» учасники пропливли 1 900 м у Дніпрі, взяли участь у велогонці на 90 км та пробігли 21,0975 км.

Кожного разу у змаганнях брали участь кілька сотень людей, серед яких і відомі спортсмени міжнародного рівня.

Маршрути запливів пролягали акваторіями причалів, розташованих по вул. Набережно-Хрещатицька. На етапх плавання учасників супроводжували лайфгарди Kyiv Lifeguard Service, а також рятувальники спеціалізованої аварійної рятувально-водолазної служби (САРВС) КП «Плесо» та інших рятувальних служб столиці. Вони стежили, зокрема, за тим, щоб ніхто не відхилився від дистанції.

Характер рухів деяких плавців свідчив про їх невпевненість у власних силах та відсутність достатньої фізичної витривалості. Фахівці САРВС цікавились самопочуттям таких учасників і повідомляли їх номер іншим рятувальникам, аби представники усіх задіяних служб слідкували за цими плавцями особливо уважно. Учасників, яким забракло сил подолати усю дистанцію, піднімали на рятувальні катери та доставляли до фінішу.

КП «Плесо» пропонує вашій увазі власний фото- та відеорепортаж з місця проведення запливів.